پنج استراتژی عملی برای برندسازی رسانه‌های اجتماعی

 

در حالی که رسانه‌های اجتماعی از نظر فنی حدود 40 سال است که وجود دارند، تنها پس از راه اندازی فیس بوک، کمی بیش از یک دهه پیش بود که شرکت‌ها به آن به عنوان ابزاری قدرتمند برای بازاریابی توجه کردند. قبلاً برندسازی روی روزنامه‌ها، آگهی‌های چاپی، تبلیغات پخشی و خبرنامه‌ها (ایمیل و آگهی‌ها) متمرکز می‌شد. ظهور رسانه‌های اجتماعی به این معنی است که شرکت‌ها راه دیگری برای ارتباط با مصرف کنندگان خود یافته‌اند.

ثبات برند در تمام نقاط ارتباطی بازاریابی یک چالش برای هر شرکت است، چه برسد به هر شبکه اجتماعی. چگونه مطمئن می‌شوید که در بازاریابی ایمیلی خود با لحنی مشابه، لحنی که برند شما در تبلیغات تلویزیونی حضور دارد، می‌نویسید؟ چگونه بین نحوه صحبت خود با دو مخاطب تفاوت قائل می‌شوید، اگر اصلاً وجود داشته باشد؟ چگونه مطمئن می‌شوید که مشتریان می‌توانند برند شما را تشخیص دهند حتی اگر اولین بار باشد که شما را در رسانه‌های اجتماعی می‌بینند؟

یک برند چیزی فراتر از یک لوگو یا مجموعه‌ای از رنگ‌ها است و بسیار بیشتر از یک عکس روی جلد است. برند به معنای احساسی است که به مشتریان خود القا می‌کنید و با اتخاذ رویکردی ثابت در هر تعاملی که با برند شما دارند ایجاد می‌شود.

 

  1. اصول خود را پوشش دهید

مهم ترین چیز این است که مطمئن شوید پروفایل های شما دارای یک موضوع مشترک است که مردم آن را به عنوان برند شما تشخیص دهند.

بطور مثال، همیشه لازم نیست که دو بنر در هر شبکه اجتماعی یکسان باشند، اما این رویکرد موفق است زیرا حتی رنگ‌های بنرها، رنگ‌های موجود در لوگو را منعکس می‌کنند. شما می‌توانید با حفظ یک پالت رنگی قابل تشخیص با برندهای مختلف، این کار را با طرح های مختلف بنر اجرا کنید، حتی اگر متن یا تصاویر موجود در طرح از شبکه‌ای به شبکه دیگر تغییر کند.

هنگامی که اصول اولیه برندسازی شبکه‌های اجتماعی خود را به درستی اجرا کردید، می‌توانید به سمت استراتژی‌های بعدی پیش بروید. حتی استراتژی اصلی برندسازی شما باید هر سه ماه یکبار ممیزی و به روز شود. مخاطبان شما میل به محتوای جدید دارند و برند شما باید در کنار آن، به ویژه در رسانه‌های اجتماعی، تکامل یابد. همچنین ممکن است مواقعی پیش بیاید که بتوانید از اصول اولیه برندسازی خود به نفع خود استفاده کنید. جشن گرفتن یک تعطیلات یا راه اندازی یک کمپین می‌تواند زمان خوبی برای این موضوع باشد. برندسازی حضور شما در رسانه‌های اجتماعی زمان می‌برد و مانند برنامه پست‌های شما، برای اجرا به ثبات، تفکر رو به جلو و تمرکز نیاز دارد.

 

 

مراحل عمل

بازرسی رسانه‌های اجتماعی را در تمامی حساب‌های رسانه‌های اجتماعی خود بطور منظم انجام دهید؛ اطمینان حاصل کنید که لوگوها، بنرها و.. با دستورالعمل‌های برند شما مطابقت دارند. اطمینان حاصل کنید که در یک برنامه زمانی ثابت پست می‌گذارید و محتوای شما با ظاهر و احساس برندی که ایجاد کرده‌اید مطابقت دارد.

 

  1. برندسازی بصری خود را گسترش دهید

بنابراین اکنون که یک برند بصری ثابت در سراسر حساب‌های شبکه‌های اجتماعی خود دارید، زمان آن رسیده است که آن را حتی بیشتر کنید. بدین معنا که اطمینان حاصل کنید که رنگ‌ها و فونت‌های مشابهی در تصاویر، گرافیک‌ها و ویدیوهای خود منعکس می‌نماید. وقتی شخصی از صفحه اینستاگرام شما بازدید می‌کند، آیا با فیلتر رنگ بلافاصله او آگاه می‌شود، که این صفحه‌ی شماست؟ وقتی یک ویدیو منتشر می‌شود، آیا فونت‌های متن شبیه به آنهایی هستند که برای تصویر ویژه پست وبلاگ خود استفاده می‌کنید؟

با گذشت زمان، مشتریان شما یکپارچگی در پست‌ها را مشاهده می‌کنند و متوجه می‌شوند که چه زمانی یک پست از طرف شماست بدون اینکه لوگوی برند شما را در رسانه‌های اجتماعی ببینند. این نوع شناخت برند، هدف نهایی تلاش‌های شما برای برندسازی رسانه‌های اجتماعی است.

 

مراحل عمل

راهنمای برند بصری خود را بنویسید تا فونت‌ها، کاربردها و رنگ‌های آنها را شامل شود. به عنوان مثال، عناصر برند مانند تایپوگرافی و رنگ را تعریف می‌کنیم و موارد استفاده از آنها را در یک راهنمای بصری بیان می‌کنیم. ایجاد الگوهای گرافیکی برای همان نوع اعلامیه (مثلاً اعلامیه محصول جدید فونت، رنگ و طرح مشابهی دارد). عکس‌ها و ویدیوهایی ایجاد کنید که زیبایی‌شناسی و انتخاب رنگ برند شما را در ذهن حفظ کند. پست ها باید به طور یکپارچه در یکدیگر جریان داشته باشند.

 

  1. شخصیت های بازاریابی خود را توسعه دهید

شخصیت‌های بازاریابی شما بین رسانه‌های اجتماعی، متفاوت هستند. مخاطبان در TikTok جوان‌تر از مخاطبان در فیس بوک هستند. این واقعیت است و اگر از محتوای یکسانی در هر دو شبکه استفاده کنید، این امکان وجود دارد که نتایج مناسبی نگیرید. برای این منظور، بهتر است چندین شخصیت برای برنامه‌های بازاریابی خود ایجاد کنید.

از پایگاه مشتریان شرکت شروع کنید و سپس آنها را به شبکه‌های مختلف اجتماعی که استفاده می‌کنید هدایت نمایید. به عنوان مثال، حساب توییتر شما می‌‍تواند مخاطبینی که مشتاق اخبار لحظه‌ای هستند را هدف قرار دهد، در حالی که حساب اینستاگرام شما صاحبان مشاغل کوچک را هدف قرار دهد. داشتن این شخصیت‌های تثبیت شده در هر شبکه به شما کمک می‌کند تا ایده‌های محتوایی خود را متبلور نمایید و شاید حتی صدای برند خود را تنظیم کنید.

مراحل عمل

چندین شخصیت بازاریابی ایجاد کنید و رسانه‌های اجتماعی را که مطابقت دارند اختصاص دهید. اگر نیاز به شناخت مخاطبان خود دارید، دموگرافیک‌های مختلف شبکه‌های خود را بررسی کنید یا پرسشنامه‌هایی را ایجاد کنید. محتوایی برای مطابقت با شخصیت ها ایجاد کنید.

 

 

  1. صدا و لحن برند خود را ایجاد کنید

بعد از تصاویر و زیرنویس‌ها بخش مهم بعدی برای برندسازی، تناسب پست‌های رسانه‌های اجتماعی شما هستند. حساب‌های شبکه‌های اجتماعی شرکتی معمولاً دارای شخصیت هستند. برای برخی، طعنه آمیز یا خنده‌دار و برای برخی دیگر، آموزنده است. مناسب است صدای برند خود را برای سایر روش‌های بازاریابی خود نیز استفاده نمایید؛ و آن را به رسانه‌های اجتماعی خود گسترش دهید، این رویکرد خاص در رسانه‌های اجتماعی، به شدت توصیه می‌شود.

راهنمای صوتی و لحنی باید شامل جزئیاتی مانند شخصیت برند، عبارات مهم شرکت، ویژگی‌های شخصیتی و واژگان باشد. کوچکترین جزئیات، مانند استفاده از اصطلاح “مشتریان” یا “مصرف‌کنندگان” به شما کمک می‌کند تا نوشته‌های خود را با ثبات و هماهنگ نگه دارید. اگر برای مدیریت سانه‌های اجتماعی خود از چندین نفر، بهره می‌برید، داشتن راهنمای مرجع، تیم شما را در همانگ نگه می‌دارد، بنابراین به نظر نمی‌رسد که شرکت شما از دیدگاه‌های متفاوتی مدیریت می‌شود.

 

مراحل عمل

راهنمای صوتی و لحن خود را به طور کامل توسعه دهید. بهتر است از گوش دادن به رسانه‌های اجتماعی برای تأیید برخی از تصمیمات سبک نوشتن خود استفاده کنید. پست‌های رسانه‌های اجتماعی خود را بررسی کنید تا بیابید کجا در صدا و لحن می‌توانید بیشتر پیشرفت کنید.

راهنمای عملی را با افراد مختلفی که رسانه‌های اجتماعی شما را می‌گردانند، به اشتراک بگذارید. مطمئن شوید که تیم‌های رسانه‌های اجتماعی شما، (همچمون پشتیبانی مشتری) در نگارش پست‌های جدید از این راهنمای صوتی و لحنی استفاده می‌نمایند.

 

 

  1. چندین حساب کاربری برای مناطق مختلف ایجاد کنید

اگر شرکت شما به اندازه کافی بزرگ است یا دارای مجموعه متنوعی از محصولات و یا خدمات است، گاهی اوقات بهتر است چندین حساب در رسانه‌های اجتماعی داشته باشید. از مزایای داشتن این حساب‌های مختلف می‌توان به تمرکز بیش از حد برند خود، پاسخگویی به مخاطبان خاص و ارائه محتوای مرتبط اشاره کرد.

 

مراحل عمل

  • به پیشنهادات خود نگاهی بیندازید و ببینید که کجا بهتر است تمرکز را تقسیم کنید.
  • برای هر حساب، مراحل برندسازی خود را تکرار کنید تا از ثبات در همه آنها اطمینان حاصل کنید.
  • از سرویس دهندگانی که این اجازه را به شما می‌دهند که چندین حساب را تحت یک مالکیت مدیریت نمایید، استفاده کنید.

 

اندازه‌گیری تاثیر تلاش‌های برندسازی شما

افزایش آگاهی از برند شما در رسانه‌های اجتماعی یک هدف مشترک است. در واقع اجرای استراتژی‌ها برای رسیدن به هدف، بخش سخت‌تری است. این استراتژی‌ها، مثال‌های تجاری و گام‌های عملی، کمک می‌کنند که شما در مسیر مناسب‌تری برای ایجاد برند خود در رسانه‌های اجتماعی گام بردارید.

همانطور که بهتر می‌دانید برندسازی دیگر محدود به لوگوها و رنگ‌ها نیست؛ بلکه شامل صدای شما، تصاویر شما و حتی مخاطبان هدف شما است. از آنجایی که برندسازی کیفی است، می‌توان آن را تا حدی زیادی اندازه گیری کرد. اما همانطور که شروع به بهبود نام تجاری خود در رسانه‌های اجتماعی می‌نمایید، می‌توانید تأثیرات آن را با توجه دقیق به تعامل، اشاره ها و اشتراک صدا مشاهده کنید. همچنین می‌توانید از تکنیک‌هایی مانند نظرسنجی‌های منظم از مخاطبان خود استفاده کنید تا سطح شناخت آنان را از برند خود درک کنید، بدانید به چه مخاطبانی به طور مؤثر دسترسی دارید و متوجه شوید که آیا آنها از هدف برند شما آگاه شده‌اند.

 

در نظر داشته باشید شناخته شدن برند شما در رسانه‌های اجتماعی زمان می‌برد. شناخته شده‌ترین برندهای امروزی مانند کوکاکولا و نایک قابل تشخیص هستند، زیرا زمان و ثبات را در کنار خود دارند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *