ایجاد آگاهی از برند بوسیله رسانههای اجتماعی
مناسب است که کسبوکار شما حداقل یک صفحه رسانه اجتماعی داشته باشد. اما آیا از رسانههای اجتماعی صرفاً به عنوان یک بیلبورد آنلاین استفاده میکنید، یا برنامههایی برای متمایز شدن و جذب مخاطبان و ایجاد آگاهی از برندتان دارید؟؟
تقریباً دو سوم (71%) از SMB ها از رسانههای اجتماعی برای بازاریابی خود استفاده میکنند و بیش از نیمی (52%) به صورت روزانه پست میگذارند. در حالی که فعال ماندن در رسانههای اجتماعی مهم است، پست کردن منظم با حفظ حضور قوی در رسانههای اجتماعی یکسان نیست. هنگامی که رسانههای اجتماعی به عنوان بخشی از یک چارچوب استراتژی بازاریابی محتوایی استفاده میشود، میتوانند یکی از بهترین ابزارها برای ارتباط با مشتریان، ایجاد آگاهی از برند و کسب درآمد باشند.
چرا “در لحظه” بودن برای افزایش آگاهی و درآمد از برند بسیار مهم است
در عصر موبایل، مشتریان به طور کامل تغییر کردهاند که چه زمانی، کجا و چگونه تصمیم به خرید میگیرند. این اساساً نظریه پشت مفهوم لحظه صفر حقیقت (Zero Moment of Truth (ZMOT)) است که گوگل برای اولین بار ده سال پیش معرفی کرد. ZMOT اساساً به روش تحقیقات (آنلاین) مشتریان، قبل از انجام خرید اطلاق میشود. برای مثال، مصرفکنندهای که به دنبال یک مخلوطکن جدید است ممکن است مدلهای مختلف را جستجو کند، بررسیهای محصول را بخواند، قیمتها را مقایسه کند، فروشگاههای محلی که کالا را دارند، بیابد.
هر یک از این مراحل تحقیقاتی فرصتی است که نمیخواهید از دست بدهید. اگر بتوانید این مشتریان بالقوه را در لحظه مناسب با محتوا و پیام مناسب هدف قرار دهید، شانس بسیار بیشتری برای اتصال آنها به برند خود و خریدهای آینده خواهید داشت.
هنگامی که ZMOT برای اولین بار در سال 2011 معرفی شد، مشتریان اغلب این تحقیقات را به صورت آنلاین انجام می دادند. اکنون، بسیاری از این تحقیقات بر روی انواع دستگاههای تلفن همراه، در هر مکان، و در انواع مختلف تلفن همراه انجام میشود. همانطور که رفتار مصرفکننده به تکامل خود ادامه میدهد، راههایی که بازاریابان و برندها برای جذب مخاطبان هدف، استفاده میکنند نیز، باید ارتقا یابد.
در دنیای همیشه متصل و اشباع شده از رسانههای اجتماعی امروزی، چگونه با مشتریان ارتباط برقرار میکنید؟
همه چیز به ارائه به موقع، جذاب و مداوم محتوای رسانههای اجتماعی مربوط میشود که مشتریان شما در هر دستگاه و در هر زمان معین به دنبال آن هستند. نکته کلیدی در اینجا ثبات است، زیرا تقریباً غیرممکن است که بدون ثبات یک حضور قوی در رسانههای اجتماعی داشته باشید. اگر به طور مداوم محتوای آموزنده و مرتبط را در کانالهای رسانههای اجتماعی خود پست نکنید، شما در خطر، منسوخ شدن هستید.
به عنوان مثال، به آخرین باری را که برای یک کسبوکار محلی، (مانند یک کافه یا آرایشگاه) جستجو کردید، اما متوجه شدید که صفحات اجتماعی آنها بیش از یک سال است که به روز نشده است، را به یاد بیاورید. به احتمال زیاد، شما این تصور را دارید که آنها دیگر در صنعت شما حضور ندارند، یا حداقل به احتمال زیاد به سوالات پاسخ نمیدهند. مهمتر از آن، چقدر احتمال دارد که از راههای دیگری مانند ایمیل یا تماس تلفنی به توانید با این کسبوکار ارتباط برقرار نمایید؟؟
واقعیت این است که مشتریان انتظار دارند از طریق رسانههای اجتماعی با شرکتها در ارتباط باشند. بیش از 91 درصد از کاربران رسانههای اجتماعی تمایل دارند با برند مورد علاقه خود از طریق پلتفرمهای رسانههای اجتماعی مورد علاقه خود، ارتباط برقرار کنند. علاوه بر این، بیش از نیمی (63٪) از مصرفکنندگان انتظار دارند از طریق همان پلتفرمها به خدمات مشتری دسترسی داشته باشند.
رسانههای اجتماعی منبع اصلی اطلاعات خرید هستند
نحوه خرید مردم امروز با چند دهه پیش کاملاً متفاوت است. مشتریان در هنگام تصمیم خرید دیگر یک مسیر خطی از مشاهده آگهی تا پیوستن به خط پرداخت را دنبال نمیکنند. در عوض، مشتریان بالقوه اغلب از یک الگوی تصادفی پیروی میکنند که میتواند شامل جستجوهای متعدد گوگل، بررسیهای یوتیوب، توصیفات تأثیرگذار اینستاگرام و توصیههای شخصی دوستان نزدیک و خانواده باشد.
در نتیجه، رسانههای اجتماعی منبع اصلی کسب اطلاعات جهت تصمیمگیری هستند. به همین دلیل است که بهینه سازی صفحات اجتماعی خود (و همچنین وبلاگ و وبسایت) با محتوای به موقع و مرتبط با کیفیت بالا برای رتبهبندی بالاتر در صفحات نتایج موتور جستجوی گوگل ضروری است. همانطور که این گزارش گوگل نشان میدهد، “برندهایی که پاسخهای مناسب مرتبط را ارائه میدهند و تأثیر را اندازهگیری میکنند، مزیت رقابتی به دست میآورند. مهمتر از آن، آنها میتوانند در زمانی که مصرفکنندگان نیاز دارند کمکشان کنند.”
کسبوکارهای کوچک میتوانند از کانالهای رسانههای اجتماعی برای کمپینهای آگاهی از برند با به اشتراک گذاشتن محتوای آسانتر از جمله اینفوگرافیک، ویدیوهای کوتاه، تبلیغات، و پیوندهایی به محتوای دقیقتر و باکیفیتتر استفاده کنند که به سؤالات مشتریان پاسخ میدهد یا به موضوعات پرطرفدار میپردازد. بازاریابهای اجتماعی اغلب از هشتگها برای سهولت هنگام جستجو توسط کاربران، در پستها استفاده میکنند، این کار موجب افزایش آگاهی از برند میشود.
آیا از طریق صفحات رسانههای اجتماعی خود پاسخ های مرتبط به مخاطبان را ارائه میدهید؟
در نظر بگیرید که چگونه این سناریوی آشنا میتواند تصمیم یک مشتری بالقوه برای خرید از شما را ایجاد کند یا شکست دهد:
بیایید برای نمونه یک کافه کوچک قهوه را در نظر بگیرید. فروشگاه تصمیم میگیرد خدمات و ساعات کاری خود را به میزان قابل توجهی در طول همه گیری کاهش دهد، اما فراموش مینماید حساب کاربری خود در Google را با ساعات کاهش یافته به روز کند. اگرچه وبسایت و صفحات اجتماعی این فروشگاه هنوز فعال هستند، اما یک سال است که به روز نشدهاند. و با وجود اینکه فروشگاه با افزایش ساعات کاری شروع به بازگشایی کرده است، اما مالک صفحات اجتماعی را به روز نکرده است و به سووالات از طریق پیامرسانها، پاسخی نداده است. در عوض، مالک انتخاب کرده است که برای جذب مشتری به تبلیغات شفاهی و تابلو علامت “باز” در پنجره اعتماد کند، که موفقیت آمیز نخواهد بود.
اگرچه ممکن است این یک مثال افراطی به نظر برسد، اما تعجبآور است که چگونه بسیاری از کسبوکارهای کوچک از رسانههای اجتماعی حتی برای بازاریابی اولیه استفاده نمیکنند. کارهای ساده و سریع مانند بهروزرسانی صفحات رسانههای اجتماعی میتواند به کسبوکارها کمک کند که از شکست مسیر خریداران جلوگیری کنند – مسیری که مشتری بالقوه از جستجو یا توصیه اولیه تا خرید واقعی طی میکند. هنگامی که یک مشتری در مسیر خرید با موانعی مانند یک صفحه شبکه اجتماعی از بین رفته یا حساب کاربری قدیمی گوگل مواجه میشود، آن مشتری بالقوه تقریباً به طور قطع به کسبکار دیگری روی خواهد آورد.
رسانههای اجتماعی به شما کمک میکنند تا درک عمومی از برند خود را مدیریت کنید
مشتریان اغلب از رسانههای اجتماعی برای بیان تجربیات بد خود استفاده میکنند. تفاوتی نمیکند مخاطبین به وسیله کدامیک از رسانههای اجتماعی، ارتباط برقرار نماید، باید بتوانید سریع و حرفهای پاسخ دهید. (این امر در مورد بازخورد مثبت نیز صدق میکند. اگر مشتری برای تعریف محصول و خدمات شما وقت میگذارد، در اسرع وقت به او بگویید که چقدر قدردان او هستید).
در صورت ایجاد موج نقد منفی، حضور فعال در رسانههای اجتماعی به شما این فرصت را میدهد که فوراً پاسخگو باشید. این نه تنها شما را قادر میسازد تا به طور بالقوه مشکل آن مشتری یا مشتریان را حل نمایید، سایر مشتریان نیز متوجه خواهند شد که شما به طور فعال به مسائل مشتری رسیدگی میکنید. این تصویر کار شما دو فایده بالقوه دارد :
- مشتریان متوجه پاسخگو بودن و تمایل شما برای درست کردن مسائل، میشوند. هر شرکتی گاهی اوقات اشتباه میکند، اما رفع اشتباهات میتواند تا حد زیادی به ترمیم تجربه بد و حفظ رابطه با مشتری کمک کند.
- از “انباشته شدن” نظرات منفی خودداری کنید. با پاسخ ندادن علنی به نظرات منفی، سایر مشتریان ممکن است تشویق شوند که در مورد تجربیات بد خود نظر بگذارند. اگر نظرات منفی در صفحات رسانههای اجتماعی یا سایتهای گواهی (مانند Yelp) مورد توجه قرار نگیرد، ممکن است با یک بحران بازاریابی بسیار بزرگتر مواجه شوید که کنترل آن در درازمدت سختتر خواهد بود. بسیار حائز اهمیت است که استراتژی رسانههای اجتماعی شما شامل تعامل به موقع با مخاطبان هدف شما باشد.
در پایان سوال مهمی که میبایست به دنبال آن باشیم، این است که :
چگونه یک استراتژی بازاریابی رسانهاجتماعی ایجاد نماییم، که آگاهی مثبت از برند ایجاد کند؟؟
ما سعی کردیم در این مقاله گوشهای از اهمیت مسئله توجه به حضور در رسانههای اجتماعی را برای شما برشماریم.
بدون دیدگاه