هدف نهایی هر کسب و کاری به دست آوردن مشتریان وفادار است. ایجاد آگاهی از برند می‌تواند دقیقاً این کار را با تأثیرگذاری بر عادات خرید مشتری انجام دهد، بنابراین آنها نیازی به فکر کردن قبل از انتخاب محصول یا خدمات شما نخواهند داشت.

 

اما دقیقاً آگاهی از برند چیست و چگونه می‌توان با موفقیت آن را برای رسیدن به اهداف شرکت خود ایجاد کرد؟ سوالی است که ما سعی داریم در این مقاله به آن پاسخ دهیم.

 

آگاهی از برند چیست؟

آگاهی از برند اساساً یک اصطلاح بازاریابی است که برای توصیف روشی استفاده می‌شود که در آن مصرف‌کنندگان یک برند خاص، محصولات یا خدمات آن را از طریق تصاویر و لوگوهای مرتبط تشخیص می‌دهند.

 

به عنوان مثال، وقتی برند اپل را تصور می‌کنید، به چه چیزی به یاد شما می‌آید؟ احتمالاً لوگوی آن، رنگ‌های مرتبط برند یا محصولاتی که می‌فروشد (مانند مک‌بوک‌ها، آیفون‌ها و ایرپادها) را تصور می‌کنید. حتی ممکن است به چیزهای دیگری مانند تجربه در فروشگاهی که به عنوان مشتری دریافت می‌کنید یا سخنرانی سالانه اصلی مدیر عامل اپل فکر کنید.

 

هنگامی که این نوع از تداعی‌ها بلافاصله به ذهن مخاطب می‌رسد، به عنوان آگاهی از برند شناخته می‌شوند.

 

اهمیت آگاهی از برند چیست؟

به‌عنوان مصرف‌کننده، ما اغلب هر بار که خریدی انجام می‌دهیم، به سراغ برندهای مشابهی می‌رویم. ممکن است خمیر دندان Colgate را بدون نگاه کردن به Sensodyne بگیرید، یا بدون در نظر گرفتن شکلات دیگری به سراغ شیر لبنی بروید. اما چرا اینطور است؟

از آنجایی که 95 درصد از تصمیمات خرید ما ناخودآگاه است، پرورش آگاهی از برند برای برجسته شدن شرکت شما حیاتی است. ما تمایل داریم مارک‌های مشابه را براساس نشانه‌های بصری انتخاب کنیم زیرا به آنها اعتماد داریم. چرا باید خدمات یا محصولی را انتخاب کنید که نمی‌شناسید؟ خریداران شواهدی می‌خواهند که نشان دهد یک برند، محصول یا خدمات قابل اعتماد است و دقیقاً آنچه را که به دنبال آن هستند، قبل از انجام خرید ارائه می‌کند.

دستیابی به وفاداری مشتری از داشتن آگاهی از برند نشات می‌گیرد، بنابراین انتخاب نام تجاری متناسب، راه نهایی موفقیت است. اما چگونه می‌توانید در وهله اول از برند خود آگاهی ایجاد کنید؟

 

سطوح مختلف آگاهی از برند

قبل از شروع ایجاد آگاهی از برند خود، باید سطوح مختلف آگاهی را که بر سفر خریدار تأثیر می‌گذارد، درک کنید.

چهار سطح از آگاهی از برند وجود دارد که با استفاده از هرم آگاهی از برند قابل تجسم است. براساس غول بازاریابی، هرم وفاداری به برند دیوید آکر، سطوح آگاهی از برند عبارتند از آگاهی صفر، شناخت، فراخوانی برند و بیشتر از توقع خریدار حرکت کردن.

 

سطح اول : آگاهی صفر

هنگام راه‌اندازی یک کسب‌وکار، احتمالاً باید آگاهی خود را از ابتدا ایجاد کنید. در این مرحله، شما در انتهای هرم خواهید بود، بدون آگاهی مشتری از کسب و کارتان. خوشبختانه، فضای زیادی برای رشد در این سطح وجود دارد.

 

سطح دو : شناخت برند

شناخت برند به مخاطبان هدف شما این امکان را می‌دهد که فوراً کسب و کار شما را از طریق نشانه‌های بصری مانند لوگو، شعار، طرح رنگ، بسته‌بندی یا کمپین‌های بازاریابی شناسایی کنند.

راه‌های متعددی برای شناسایی دامنه شناخت برند تجاری شما وجود دارد. انجام نظرسنجی یکی از راه‌های ارزیابی این است که آیا نام تجاری شما توسط عموم به رسمیت شناخته شده است یا خیر.

 

سطح سوم : فراخوان نام تجاری

یادآوری برند زمانی اتفاق می‌افتد که کسب‌وکار مخاطبین شما به محصولات یا خدماتی که شما ارائه می‌دهید نیاز دارد، به ذهن آنان یادآوری می‌شود. همچنین ممکن است در نتیجه یک گفتگو یا معاشرت رخ دهد.

برای تعیین کمیت آگاهی از کسب و کار خود، می‌توانید تست‌ها و پرسشنامه‌های یادآوری برند را در این سطح انجام دهید. نمونه‌ای از سؤالات یادآوری نام تجاری که ممکن است مورد استفاده قرار گیرد را می‌توان در این الگوی آگاهی از برند توسط Survey Monkey یافت.

 

سطح چهار : برتر از ذهن

آگاهی بالای ذهن به اولین برندی اطلاق می‌شود که با یک محصول، خدمات یا برند مشابه مرتبط است. هر برندی به دنبال دستیابی به بالاترین سطح آگاهی است.

آگاهی بالای ذهن اغلب شامل خدمات و محصولاتی می‌شود که شخصی اغلب از آنها استفاده می‌کند. بنابراین، شما باید به دنبال ایجاد آگاهی از برند باشید که به سطح بالای ذهنی برسد، زیرا یک جزء حیاتی برای وفاداری مشتری است.

 

 

چگونه آگاهی از برند را افزایش دهیم؟

اکنون که درک خوبی از آگاهی از برند و سطوح درون آن دارید، می‌توانید برنامه‌ای برای افزایش آگاهی برند خود اجرا کنید.

ایجاد آگاهی از برند یک فرآیند یک مرحله‌ای نیست – تلاش‌های متعددی وجود دارد که باید به طور همزمان انجام شود تا شناخت از مجموعه شما افزایش یابد.

 

  1. جایگاه خود را شناسایی کنید

نقطه فروش منحصر به فرد شرکت شما (unique selling point (usp)) چیست؟

هدف آن چیست؟

چه چیزی را به مشتریان بالقوه و موجود پیشنهاد می‌کنید که با سایر برندهای صنعت شما متفاوت است؟

شناسایی جایگاه شما برای آگاهی از برند ضروری است. اگر می‌خواهید برند شما نسبت به دیگران انتخاب شود و به سطح چهار هرم آگاهی برسید، باید دلیل وجود خود را به عنوان یک شرکت مشخص کنید و بتوانید با آنها ارتباط برقرار کنید و به مشتریان خود نشان دهید که چگونه می‌توانید با آنچه ارائه می‌دهید، به یاری آنها بشتابید.

 

  1. یک هویت برند قوی ایجاد کنید

هنگامی که جایگاه خود را مشخص کردید، می‌توانید با هویت برند قوی خود، به راحتی برای مخاطبین خود قابل شناسایی باشید.

چند مورد جهت ایجاد هویت برند :

  • رنگ‌های برند خود را به نحوی انتخاب نمایید که بتوانید به طور مداوم در تمامی فضاهای بازاریابی خود از آنها استفاده نمایید.
  • طراحی یک لوگوی متمایز و استفاده از آن در تمام رسانه‌ها (تصاویر رسانه‌های اجتماعی، اینفوگرافیک‌ها، وبلاگ‌ها و غیره)
  • شخصیت و صدای برند خود را تعریف کرده و حفظ کنید (مثلاً آیا به طور رسمی با مشتریان خود صحبت می‌کنید یا معمول؟)
  • یک رابط کاربری ساده، آسان و سریع برای وب‌سایت خود ایجاد کنید تا به اعتماد بازدیدکنندگان کمک کند.

ایجاد هویت برند به سازگاری با عناصر انتخابی شما متکی است. اگر متناقض باشید یا اغلب تصویر، سبک یا زبان خود را تغییر دهید، مشتریان شما را نمی‌شناسند یا شما را به خاطر نمی‌یاورند.

 

 

  1. به وسیله داستان کسب و کار خود، آموزش دهید

آگاهی از برند مبتنی بر اعتماد است. به اشتراک گذاشتن سفر کسب‌وکارتان با مخاطبان هدفتان، گامی حیاتی برای جلب اعتماد آنها به شما و محصولات یا خدماتتان است، زیرا چیزی مرتبط برای افراد فراهم می‌کند تا با آن ارتباط برقرار کنند.

شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن داستان بنیانگذار کسب و کار خود یا نحوه رشد کسب و کار خود، روایت شرکت خود را ایجاد کنید. نکته کلیدی در اینجا اصالت است.

هنگام گفتن داستان خود، باید:

  • آن را شخصی کنید. مصرف‌کنندگان دوست دارند با انسان‌ها ارتباط برقرار کنند، نه یک شرکت بی‌هویت.
  • داستان را ساده و مرتبط نگه دارید.
  • منشا کسب‌وکار را به اشتراک بگذارید، که با جدول زمانی جذاب بصری تکمیل شده است.
  • اعداد بزرگ را به صورت بصری نشان دهید.
  • نکات برجسته کسب‌وکار و زندگی اداری خود را در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

 

به یاد داشته باشید، شما سعی می‌کنید با به اشتراک گذاشتن داستان کسب‌وکار خود اعتماد مشتریان را جلب کنید، بنابراین مطمئن شوید که صادقانه و واقعی است.

  1. از این تکنیک‌های بازاریابی موثر استفاده کنید

تکنیک‌های دیجیتال مارکتینگ برای ایجاد آگاهی از برند ضروری هستند. در کنار داستان سرایی کسب‌وکار، می‌توانید از این روش‌های بازاریابی موثر استفاده کنید:

 

  • از استراتژی‌های سئو برای افزایش رتبه گوگل خود استفاده نمایید.
  • محتوای خود را بهینه کنید و پرس و جوهای مربوط به صنعت را برای افزایش آگاهی از برند بگنجانید.
  • به طور منظم محتوای منحصر به فرد را در رسانه‌های اجتماعی برای تبلیغ کسب‌وکار خود پست کنید، مانند:
  • پست‌های بلاگ‌ خود را با مخاطبین‌تان به اشتراک بگذارید که مطمئنا برای‌شان مفید خواهد بود
  • تیزر خدمات یا محصولات خود را ارسال کنید
  • دستاوردهایی را که کارمندان و برند شما به دست آورده‌اند، برجسته نمایید
  • با پیوستن به گفتگوهای خاص صنعت (در رسانه‌های اجتماعی مثل توییتر، لینکدین و فیس بوک) به یک رهبر فکری تبدیل شوید.
  • روابط عمومی دیجیتال را در استراتژی بازاریابی خود قرار دهید و بازگشت سرمایه (ROI) هر کمپین را دنبال کنید.
  • فراتر از انتظارات (زیاد فروشی نکنید)
  • اهمیت اطلاع رسانی برای افزایش آگاهی عمومی را فراموش نکنید

نکته برتر : ایجاد محتوای با کیفیت بالا و منحصر به فرد با ترکیبی جادویی از کلمات و تصاویر مرتبط معنادار، اطلاعات را 65 درصد بیشتر از متن به یاد ماندنی می‌کند.

 

ایجاد آگاهی از برند شما را در خط مقدم ذهن مشتریان قرار می‌دهد

اکنون باید به دانش چگونگی افزایش آگاهی از برند و شروع پیشرفت در هرم آگاهی مجهز شوید.

صبر در اینجا کلیدی، است زیرا یک شبه تغییراتی را مشاهده نخواهید کرد (مگر اینکه محتوای ویروسی ایجاد کنید).

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *