هویت برند
همه سازمان ها و بنگاه های اقتصادی تلاش دارند با اجراییسازی برنامههای”مدیریت استراتژیک برند” تصویری مطلوب از برند خود نزد مشتریان ترسیم نمایند و تمامی فعالیتهای مربوط به مجموعه خویش را در این راستا قرار دهند. دغدغه اصلی آنها برنامه ریزی دقیق تر برای ثبت این تصویر در ذهن مخاطب است، اما واقعیت آن است كه در بسیاری موارد حاصل اين تلاشها رابطهای خطی و دو سویه نیست، چراکه در نهایت برداشت ذهنی مشتریان است که با توجه به تجربه مشتری و برخوردهای حسی و تعاملی، تصوير برند را در ذهن ها ایجاد خواهد كرد، حال چه این برند در سطح شرکت، محصول و خدمات باشد و چه در سطح فرانچایزها و یا برند شخصی. در نتیجه ایجاد انسجام و یکپارچگی برای ساختن تصویر مشخص از برند در کلیه اجزاء آن بسیار حیاتی است.
در ابتدای فرآیند برندسازی آنچه که برای ایجاد این هماهنگی لازم است، همانا هویت سازی برای برند است. در واقع هویت برند جوهر و اصالت آن است.
یعنی اگر فرد، شرکت، سازمان برای ساختن برند بخواهد تصویری ماندگاری را برای خود ایجاد نماید، باید هویت داشته باشد و سپس بر مبنای این هویت ساخته شده، پیامها، که تصویر ذهنی هر برند را میسازند را طراحی و به سوی مخاطبان گسیل گرداند، چراکه اگر اینگونه نباشد مدیران، طراحان و سفیران برند برداشت ذهنی خود از برند را به مخاطب انتقال داده و در نهایت آن تصویری که از برند باید در ذهن ها ایجاد شود، تصویری مخدوش و بنابر برداشت ذهنی اشخاص از برند شکل می گیرد.
این پیام ها می توانند از جنس محتوا، تصویر، نوشته، تداعی گر ها و یا رفتار باشند. به بیانی دیگر هویت برند عبارت از معنا و مفهوم برند و مجموعهای منحصر به فرد از تداعیات آن است، این تداعیات، شامل مواردی است که برند بر آن دلالت دارد و نیز قول و وعدهای که به مشتریان میدهد. در واقع، اساس و جوهرۀ برندسازی آن است که برندهایی با تداعیات قوی و قدرتمند، مطلوب و منحصر به فرد آفریده شوند. مانند سیب گاز زده اپل.
گروه تخصصی برندتک پس از مصاحبه با صاحبان برند و بررسی استراتژی ها و رویکرد مدیران ، شرایط بازار و مخاطبان برند، با تشکیل کارگروه تخصصی هویت سازی یک برند را از زوایای مختلف هویتی مورد نقد و بررسی قرار می دهد و در نهایت هویت برند را با توجه آنچه که در نظر صاحبان برند وجود دارد استخراج می نماید.
لازم به ذکر است که این هویت ساخته شده برای برند در واقع از جنس فلسفه بوده و هدف اصلی آن شناخت بهتر برند برای خود صاحبان برند است، چراکه زمانی که هویت برند خود را بهتر بشناسیم ،توانایی جاری سازی و پیاده سازی آنرا در تمام اجزاء برند خود خواهیم داشت. بنابراین در ابتدا بایسته است فلسفه هویتی برند خود را بهتر بشناسیم.
بدون دیدگاه